Фаза Инициализация

Този етап на подготовка е ключова стъпка за постигане на крайните резултати в Методологията Biologique Recherche.

Почистване

Почистващите продукти премахват всички следи от грим и замърсяване. Тези продукти съдържат активни съставки, които стартират процеса на лечение и оставят кожата мека и освежена. Първа стъпка във всяка процедура, те трябва да се използват всеки ден, сутрин и вечер.

 • Solution Démaquillante pour les Yeux

  Многофазов лосион за премахване на грим от очите

  Незабавно и ефективно премахва дори водоустойчив грим. Неомазняващата му формула и нейните успокояващи активни съставки нежно премахват грима от деликатната зона на околоочния контур. Обогатена с овлажняващи активни съставки, тази формула помага за възстановяване на еластичността на епидермиса и предотвратява усещането за дискомфорт. Кожата е идеално чиста, мека и успокоена. Препоръчва се за всички състояния на кожата, включително и най-крехките.

  РАЗМЕР

  100 ml

 • Eau Micellaire Biosensible

  Успокояваща мицеларна вода за лице

  Съчетава овлажняващи, тонизиращи и успокояващи свойства с ефективно нежно почистване, за премахване на грима и замърсяванията, без дестабилизиране на хидролипидния филм на кожата. Препоръчва се за чувствителни, реактивни или увредени състояния на кожата.

  РАЗМЕР

  100 ml, 250 ml

 • Lait E.V.

  Хидратиращо почистващо мляко с клетъчни екстракти

  Продукт за отстраняване на грим, който същевременно овлажнява и защитава, Lait E.V. е напълно в хармония с епидермиса. Активните му съставки поддържат интегритета на бариерната функция и предпазват кожата от изсъхване. Освен че осигурява подхранване и еластичност, почистващото мляко нежно отстранява замърсяванията от кожата, като в същото време поддържа водните нива в нея. Кожата е почистена и здрава. Препоръчва се за дехидратирани състояния на кожата, които са изгубили своята жизненост.

  РАЗМЕР

  150ml, 250ml

 • Lait U

  Растително почистващо мляко

  Нежно премахва грима благодарение на формулата си, съдържаща растителни масла. То защитава бариерната функция на епидермиса, като поддържа хидролипидния филм на кожата. Леката и свежа формула позволява на кожата да диша, без да оставя мазен филм. Препоръчва се за млади състояния на кожата, които не са особено чувствителни, комбинирани и/или склонни към себорея.

  РАЗМЕР

  150ml, 250ml

 • Lait VIP O2

  Кислороден, почистващ продукт срещу околното замърсяване

  Почистващ продукт срещу замърсяването на околната среда, пречиства кожата от фини прахови частици, които понякога са дори по-малки от порите на лицето. Почистващото му дълбоко действие премахва градските замърсители, които се натрупват върху повърхността на кожата. Пречистена отново, кожата възвръща естественото си сияние и тенът светва със свеж блясък. Препоръчва се за задушени и сивкави състояния на кожата.

  РАЗМЕР

  50ml, 150ml, 250ml

1 от 5

Лосиони

Всяко третиране с Biologique Recherche, у дома или в институт за красота, включва прилагането на Lotion P50. P50 лосионите ексфолират нежно, балансират излишния себум, овлажняват и спомагат за поддържане на киселинното рН на кожата.
В продължение на 40 години, Biologique Recherche разработва тази уникална програма за грижа за кожата, която подпомага естествения процес на ексфолиране на епидермиса, за да подпомогне реконструирането на епидермалния щит.

 • Lotion P50

  Ексфолиращ и пречистващ лосион за лице

  Mногофункционален лосион, който ексфолира, почиства и пречиства епидермиса, като му помага да поддържа баланса на киселинното си pH. С това ежедневно нежно пречистване, кожата става матирана и регенерирана. Препоръчва се за състояния на кожата, които са предразположени към себорея и/или кератинизирани.

  РАЗМЕР

  50ml, 150ml, 250ml

 • Lotion P50 PIGM 400

  Ексфолиращ и озаряващ лосион за лице

  Lotion P50 PIGM 400 е обогатен с витамини ексфолиращ лосион, който нежно пречиства, изсветлява и избледнява видимите пигментни петна. Препоръчва се за сивкави състояния на кожата с неравномерна пигментация.

  РАЗМЕР

  50ml, 150ml, 250ml

 • Lotion P50V

  Обогатен ексфолиращ и пречистващ лосион за лице

  Lotion P50V е обогатен с витамини ексфолиращ лосион, който нежно пречиства, матира, овлажнява и балансира pH на епидермиса. Препоръчва се за състояния на кожата, които са лишени от жизненост и/или тонус.

  РАЗМЕР

  50ml, 150ml, 250ml

 • Lotion P50W

  Нежен ексфолиращ и пречистващ лосион за лице

  Lotion P50W е много нежен ексфолиращ лосион, обогатен с витамини, който пречиства, матира, овлажнява и помага за поддържане на балансирано киселинно рН в епидермиса. Препоръчва се за тънки и/или чувствителни състояния на кожата.

  РАЗМЕР

  50ml, 150ml, 250ml

 • L'Eauxygénante

  Многоактивен спрей за грижа за кожата на лицето

  Свеж хидратиращ мист, който съдържа оксигениращ комплекс срещу „околното замърсяване“. Този козметичен спрей вдъхва красота на кожата ви, като дава ново сияние на тена и подобрява задържането на грима. Богат на витамини А и С от сърцето на портокаловите и киви клетките, той също съдържа и екстракт от еделвайс за борба със свободните радикали, заедно с екстракти от краставица, коприна и специфичен Biologique Recherche Oxygenating Complex. Препоръчва се за всички, но най-вече за чувствителни състояния на кожата.

  РАЗМЕР

  50 ml, 150 ml

 • Lotion MC 110 N°1

  Обновяващ и изпълващ лосион за лице

  Изпълващ и възстановяващ бустер за красота, който нежно ексфолира дори и най-тънката кожа. Петната, белезите и неравномерната кожа се изглаждат, а бръчките и фините линии избледняват. Контурите на лицето изглеждат предефинирани, а кожата е тонизирана и овлажнена. Препоръчва се за тънки към нормални състояния на кожата.

  РАЗМЕР

  30 ml

1 от 6

Маски и Ко-фактори

Последните продукти, които се прилагат преди Фазата на Лечение, нашите маски за лице, са силно концентрирани на активни съставки, за балансиране и пречистване на епидермиса. Маските съдържат есенциални мастни киселини, които обогатяват протеолипидния филм на кожата след ексфолиране и го подготвят за приемане на съставките в лечебната фаза. Протоколът за грижа за кожата на Biologique Recherche умишлено поставя „моментът на маската за лице“ в средата на преживяването, така че активните съставки, използвани по време на етапа на лечение, да не се отмият при отстраняването на маската.

 • Masque Biofixine

  Anti-aging маска за лице

  Истински съюзник срещу бръчките, Masque Biofixine действа върху повърхността и появата на бръчки, независимо дали са статични (поради стареене на кожата) или механични (поради мускулни контракции). Myorelax Peptide, известен със своя релаксиращ ефект върху мускулното микронапрежение, помага за коригиране на мимическите линии по лицето.
  Хидратиращите и антиоксидантни активни съставки на маската, образуват защитен филм и спомагат за поддържането на целостта на кожната бариера, за да действа върху линиите, причинени от дехидратация. Бръчките са видимо изпълнени, кожата е по-гладка, чертите на лицето са стегнати. Препоръчва се за състояния на кожата, показващи първи признаци на бръчки.

  РАЗМЕР

  250 ml

 • Toleskin [M]

  Антикризисна успокояваща и попълваща липидите маска със стерилен серум

  Съществен съюзник срещу кожните реакции, Toleskin [M] е маската за «анти-атопична криза». Въз основа на екстракт от Platycodon grandiflorus (Камбанка), най-добрата успокояваща активна съставка, тя осигурява необходимия комфорт на епидермиса преди или след "изригването" на кожата. Нейната попълваща формула осигурява на кожата мастни киселини, необходими за ограничаване на загубата на вода и за истинско укрепване на кожната бариера. Тя незабавно успокоява зачервяването, осигурявайки успокояващ и облекчаващ ефект. Кожата остава по-здрава и по-силна, способна да се предпази от външните агресии в ежедневието. Серумът е произведен в стерилна среда. Тестван под дерматологичен контрол. Препоръчва се за нетолерантни състояния на кожата.

  РАЗМЕР

  15ml

 • μ-Fill PIGM 400

  Микро-конусови пачове против тъмни петна

  Tехнологична иновация, която действа върху локализирани пигментни петна. Покрити с микроконуси, тези пластири, съставени от 100% втвърдени активни съставки, могат да проникнат в различните епидермални слоеве. Те се разтварят напълно, за да освободят и разпространят активните съставки. Изсветляващото им действие помага да се намалят видимите тъмни петна по повърхността на кожата, като по този начин се насърчава по-хомогенен и равномерен тен на кожата. Състояния на кожата с локализирани пигментни петна.

  РАЗМЕР

  12 единици

 • Liftkiss

  Пластир за контур и обем на устните

  Комплексен, предварително импрегниран продукт, Liftkiss видимо изглажда и изпълва устните и техния контур, непосредствено след прилагане. Обогатена с възстановяващи активни съставки, тази биоцелулозна маска ефективно насърчава регенерацията на кожата, като по този начин намалява увредения вид на устните. Нейната формула, съставена от хидратиращи активни съставки, осигурява незабавен стимулиращ ефект за устните, като същевременно намалява усещането за дискомфорт. Появилите се фини линии от дехидратация по контура на устните намаляват и те възвръщат еластичността и обема си. Препоръчва се за дехидратирани и увредени състояния на устните, белязани от признаците на стареене.

  РАЗМЕР

  1 саше

 • Platysma

  Маска за долната част на лицето, против птоза, с "лифтинг" ефект

  Със своята уникална форма и еластична тъкан, съобразена със зоната под брадичката, Platysma съчетава предимствата на маска против гравитацията и птозата в една стъпка. Поддържащото, механично действие, комбинирано със стягащи активни съставки, наподобява масаж на лице и предлага „лифтинг“ ефект за стягане на кожата. Контурите на лицето са предефинирани, обемите му са по-хармонични, а линията на челюстта е видимо променена, разкривайки сублимиран овал. Състояния на кожата с отпуснати контури.

  РАЗМЕР

  1 саше

 • Masque Bain de Plantes

  Себо-ребалансиращо пречистващо лечение за лице, тяло и коса

  Предназначена за използване върху лице, тяло и коса. Формулиран със себорегулиращи и пречистващи активни съставки, тя помага за премахване на излишния себум по повърхността на епидермиса и скалпа, като същевременно регулира нивото на себумно отделянр, без да дразни или дехидратира кожата. Скалпът отново е балансиран и пречистен. Препоръчва се за себорейни и хиперсеборейни състояния на кожата и състояния на скалпа.

  РАЗМЕР

  100 ml

 • Biomagic Mask

  Енергизираща маска за лице

  Моментално матиращ продукт за лице, който помага за пречистване на епидермиса чрез намаляване на несъвършенствата на кожата. Неговите антиоксидантни активни съставки допринасят за предпазване на кожата от оксидативен стрес. Порите се стягат и тенът възвръща естественото си излъчване. Препоръчва се за сивкави състояния на кожата с разширени пори и/или склонност към себорея.

  РАЗМЕР

  100 ml

 • Masque Biosensible

  Успокояваща и защитаваща маска за лице

  Значително намалява чувствителността на кожата и носи незабавно облекчение и комфорт на деликатната кожа. Успокояващите и защитните й активни съставки облекчават появата на кожни раздразнения и спомагат за укрепване на естествената бариера на кожата. Успокоява и облекчава усещанията за стягане, зачервяване и сърбеж. Кожата остава овлажнена, спокойна и по-малко реактивна към уврежданията на околната среда. Препоръчва се за чувствителни състояния на кожата.

  РАЗМЕР

  100 ml

 • Masque PIGM 400

  Изсветляваща и озаряваща маска за лице

  Формулата на Masque PIGM 400 е концентрирана с изключително озаряващи и антиоксидантни активни съставки, които дават невероятен тласък на сиянието на кожата. По-мека от коприна, тази Lyocell маска прилепва към контурите на лицето и така активните съставки се доставят оптимално по цялата кожа. Този чудесен подобрител на тена моментално прави кожата по-сияйна и равномерна. Препоръчва се за сивкави състояния на кожата с неравномерна пигментация.

  РАЗМЕР

  опаковки от 4 сашета

 • Masque VIP O2

  Кислородна маска за лице против околното замърсяване

  Неутрализира замърсителите, за да им попречи да достигнат клетките на кожата и елиминира клетъчните отпадъци, натрупани от окисляването на липидите и протеините. Съдържа и хидратираща активна съставка, която подхранва кожата, изложена на атмосферните замърсявания на градския живот. С добре пречистена кожа, тенът е по-сияен. Препоръчва се за задушени и сивкави състояния на кожата.

  РАЗМЕР

  100 ml

 • Masque Visolastine +

  Дълготрайно хидратираща маска за лице

  Засилва хидратацията на кожата, като осигурява вода за външните слоеве на епидермиса и заключва влагата. Тази моментална и дълготрайна хидратация означава, че кожата се чувства мека и удобна през целия ден. Препоръчва се за дехидратирани състояниа на кожата.

  РАЗМЕР

  100 ml

 • Masque Vivant

  Ребалансираща маска за лице

  Най-добрата балансираща маска за лице. С високата си концентрация на пречистващи активни съставки, този продукт за лице регулира излишния себум и намалява несъвършенствата, оставяйки кожата чиста, здрава и матирана. Препоръчва се за състояния на кожата, които са предразположени към себорея и/или акне.

  РАЗМЕР

  100 ml

 • Patchs Défatigants

  Маска за околоочния контур от биоцелулоза против подпухналост и изглаждане

  Предварително импрегнирани с формула, обогатена с активни съставки против подпухналост, тъмни кръгове и бръчки. Неговата естествена биоцелулозна опора и формата на "щипка" прилепват идеално към околоочния контур за глобално и ефективно лечение. Подпухналостта намалява незабавно, кожата се изглажда и фините линии са по-малко видими. Препоръчва се за лечение на уморена кожа с подпухналост под очите. Препоръчва се за всички Skin Instants©.

  РАЗМЕР

  3 сашета x 2 пача

1 от 13