Пробиване на уши

Какво е система STUDEX 75?

Studex 75 е американска система за поставяне на обеци. Системата e безшумна и безболезнена. Също така позволява много бързо и точно да се постави обецата. Обеците, с които работим, са изработени от хипоалергенна медицинска стомана

Как протича процедурата?

Процедурата протича сравнително бързо и стресът е сведен до минимум, което е особено важно за децата. За пробиването на уши няма ограничение във възраст и пол – дупчат се уши на бебета, деца, подрастващи, възрастни.

Каква е препоръчителната домашна грижа?

След поставяне на обеците задължително правим инструкция за домашна грижа – през първите 24 часа ушите не трябва да се мокрят и да се използват шампоани и балсами. Не препоръчваме плуване в басейн 3-5 дни след процедурата заради препаратите във водата. Гелът, който даваме, се ползва 2 пъти дневно в рамките на 3-4 дни, без да се свалят обеците – поставя се по 1 капка отпред и отзад на ухото и леко се раздвижва обецата. След 4-я ден гелът се ползва веднъж дневно до изчерпването му.

Какво да правим, ако възникне възпаление?

Възпалението най-често е следствие от някаква външна намеса – удар или неволно закачане на обецата при боричкане на децата. Ако възникне възпалителен процес, единият вариант е да свалим обецата, да изчакаме дупчицата да зарастне напълно (около 1 месец) и след това отново да се пробие ухото, като се използва нова обеца, защото извадената вече не е стерилна. Другият вариант е от аптеката да се закупи специален антибиотичен спрей, с който се пръска меката част на ухото, за да се потуши възпалението. Обикновено за 2-3 дни възпалителният процес отшумява.

Цени

Пробиване на 1 ухо със система Studex75: 59 лв

Пробиване на уши със система Studex75: 99 лв

Пробиване на уши със система Studex75 с двама терапевти: 119 лв